Голяма част от Източна Украйна е без ток след няколко съобщения

...
Голяма част от Източна Украйна е без ток след няколко съобщения
Коментари Харесай

Без ток и вода в Източна Украйна след масиран руски обстрел

Голяма част от Източна Украйна е без ток след няколко известия за детонации и изумена сериозна инфраструктура, оповестиха " Ройтерс "  и УНИАН. В цяла Украйна е оповестена въздушна паника. 

Михаил Подоляк – консултант на украинския президент Володимир Зеленски, удостовери, че е ударена ТЕЦ-5, една от най-големите топлоелектрически централи в страната.

 

„ Преките умишлени удари по сериозна гражданска инфраструктура, по-специално по най-голямата Харковска ТЕЦ-5, са безусловна демонстрация на съветския тероризъм и желанието му да остави цивилни без светлина и топлота. Такъв нерешителен „ отговор “ за личното бягство на армията от бойното поле... “, написа той в Туитър. 

 

Съобщава се за проблеми с електрозахранванео във втория по величина украински град - Харков, в Краматорск - който е административен център на Донецка област, и в цялата Сумска област, както и в Полтавска, Одеска и Запорожка области.

 

В няколко селища в Харковска област е прекъснало водоснабдяването.

 

Областният шеф Олег Синегубов заяви, че тези проблеми с инфраструктурата са породени от съветските войски: " Уважаеми жители, сега територията на общината е без ток, откакто окупаторите удариха сериозни инфраструктурни обекти. Моля, запазете успокоение. Работи се по премахване на казуса ", се споделя в известието.

 

" Това е подло и цинично възмездие на съветския агресор за триумфите на нашата войска на фронта, по-специално в региона на Харков ", заяви кметът на Харков Игор Терехов.

 

" Руснаците удариха енергийната инфраструктура. Те не могат да одобряват провалите на бойното поле. Но ние ще се оправим. Всички служби към този момент работят. 

Ще възстановим всичко допустимо най-бързо ", написа областният шеф на Днепропетровската област Валентин Резниченко.

В Сумска област има проблеми с електричеството, като Дмитрий Живицки - началник на региона, съобщи, че електрическата система в района остава нестабилна. 

 

Очаква се редица влакове да бъдат спрени или забавени с часове. 

Зеленски коментира днешния обстрел, като съобщи, че руснаците си остават терористи. Президентът разгласява видео и от пожар след един от съветските удари довечера. " Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкоз страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето " другарство и приятелство ". Но историята ще сложи всичко на мястото му. И ние ще имаме газ, светлина, вода и храна... и то БЕЗ вас! ", написа той. 

Към 22:40 ч. електрозахранването в Сумска област е изцяло възобновено, съобщи Дмитрий Живицки в Телеграм. Началникът на Полтавската областна военна администрация Дмитрий Лунин сподели, че електрозахранването и водоснабдяването са възобновени във всички региони на района. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР